Nationaal Bomenmuseum Gimborn

'Laat je verwonderen door het bomenrijk'

Nationaal Bomenmuseum Gimborn
In hartje Doorn ligt het wondermooie Nationaal Bomenmuseum Gimborn met zijn wereldberoemde arboretum. Het Bomenmuseum is de grootste bomentuin van Nederland met een unieke en wetenschappelijk beheerde collectie aan bomen en struiken. Het is er prachtig wandelen. Het Dagblad Trouw schreef erover: "Je loopt in een uurtje van de Alpen naar de Himalaya en van Japan naar Canada".

Door het jaar heen worden allerlei evenementen georganiseerd en nieuwe inrichtingsprojecten gerealiseerd. Het Bomenmuseum is ondergebracht in een stichting, die wordt gesteund door vrijwilligers, donateurs, particuliere stichtingen en bedrijven. Ook Eye & Image sponsort het Bomenmuseum regelmatig ‘in natura’. 

Gerealiseerd werk | full service
Strategie en conceptontwikkeling tot Nationaal Bomenmuseum, creatie, lokale en nationale PR en communicatie advies aan bestuur en directie. Gerealiseerd zijn o.a. het logo met aanverwante huisstijl, de website www.bomenmuseum.nl, sociale media, de nieuwsbrief 'Von Gimborn Gazet', diverse promotiefilms, 3D animaties, banners, posters, jaarlijkse programmaboekje, wandelroutekaart, inrichting bezoekerscentrum, ontwerp van het sierhek bij de ingang, jeugdeducatie programma’s, inrichtingsvisies, de buitencommunicatie en publieksvoorlichting met informatiepanelen op consoles, jaarberichten, logistieke bebording en de inrichting van de 'Boomhut vam Max' als educatie- en beleefpunt over bomen en over het ontstaan van de aarde.

Hoe de samenwerking wordt ervaren
Bioloog en directeur Wilbert Hetterscheid: “Het Nationaal Bomenmuseum heeft veel van zijn bekendheid te danken aan de ideeënrijkdom van Maaike van Heek van Eye & Image. Onder professionele begeleiding van Eye & Image is het bomenmuseumconcept gerijpt en uiteindelijk definitief ingevoerd en dat heeft de herkenbaarheid van dit jonge museum een enorme slinger gegeven. Er wordt ook met een scherp oog gelet op het kosten/kwaliteit-aspect en daar wordt ruimhartig mee omgegaan, zodat ook het bomenmuseum met beperkt beschikbaar budget, een maximaal resultaat kon behalen in publiciteit en uitstraling. Dit resultaat is een pluim op de hoed van Eye & Image.”

Meest recente jaarbrochure 2020
Doeboekje jeugdeducatieprogramma 'Big History in 24 uur'
Film 2017 |  'Nationaal Bomenmuseum in de kinderschoenen'
www.bomenmuseum.nl
www.bomenbiologie.nl